Historie

Ontstaan van boerderij Groenland

Gerrit en Trientje Geessink-Schutten runden rond 1880 een boerderij op het Gasteveld. Voor hun zoon Arend Jan ontgonden ze een stuk bos en bouwden er een boerderij. Deze kreeg de naam Groenland.

Omdat boerderij Groenland eerder klaar was voordat Arend Jan en Janna op 15 mei 1940 gingen trouwen, heeft er zolang een familie uit Winterswijk op de boerderij gewoond. Voordat ze trouwden, moest Arend Jan als soldaat naar de Grebbeberg om daar de Duitsers te overwinnen. Op boerderij Groenland hebben diverse mensen ondergedoken gezeten. Janna heeft voor de mensen gekookt en gewassen. Zelfs de burgemeester van Eibergen, die hun later in de echt verbond. Met dierbare mensen hebben ze nog lang vriendschap gehad en gingen vaak over en weer op visite. Wim en Tiny Bloemers kwamen met de caravan bij ons kamperen in ons bos.

Groenland tot heden

Arend Jan en Janna mochten maar liefst allebei 92 jaar worden. Op jonge leeftijd ging zoon Jan in maatschap met z’n vader om de boerderij te draaien. Nu terdage runnen Jan en Ans de boerderij met roodbonte MRY koeien. In de woning waar Arend Jan en Janna jaren gelukkig hebben gewoond, is nu de vakantiewoning gecreëerd.

%d bloggers liken dit: